Evenimente

Vrem să împărtășim cu voi, puțin din magia pe care AIM o creează la fiecare eveniment. Și această magie constă în conectare, socializare, educare la un alt nivel, comunitate și sprijin.

In dupa-amiaza zilei de 07.06.2024, ne-am întâlnit cu membrii AIM, pentru a face față unei noi provocări în calitate de antreprenori: aceea de a răspunde întrebărilor puse de către tinerii curioși de la YMCA Romania.
Vă mulțumim pentru oportunitatea de a ne face parteneri in proiectul Junior Entrepreneur Academy, este o mare onoare pentru noi de a ne alege ca și mentori și formatori în educația voastră antreprenorială.

O zi obișnuită a Asociatiei Întreprinzătorilor Maramureș este, de regulă, una plină de activități, astfel ca în data de 07.06.2024 am avut plăcerea de a o avea alături de noi pe doamna director executiv a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, Oana Oșanu în cadrul evenimentului Managementul resurselor umane - sector public sau privat, într-un ambient minunat oferit de către Hotel Diafan. Doamnei director Oana Oșanu îi mulțumim în mod deosebit atât pentru prezența și răbdarea de care a dat dovada, cât și pentru pentru clarificările aduse în sectorul resurselor umane.

În data de 29.05.2024, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș împreună cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român au organizat un dialog cu candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare și președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Am continuat această serie de întâlniri și în data de 06.06.2024, de data aceasta dialogul desfășurându-se cu candidații reprezentanți ai partidelor neparlamentare doar pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, întâlnirea cu candidații pentru Consiliul Județean Maramureș fiind anulată din cauza numărului mic de candidați care și-au confirmat prezența la întâlnire.

În data de 29.05.2024, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș împreună cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român au făcut posibilă întâlnirea reprezentanților mediului de afaceri cu:
• candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare pentru funcția de primar – dialog pe care l-am desfășurat începând cu orele 11:00
• candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – dialog pe care l-am desfășurat începând cu orele 15:00.

Astăzi, 16.05.2024, am avut prilejul de a participa la evenimentul „SAFETY pentru INDUSTRIE și AGRICULTURĂ” în cadrul CONFERINȚEI REGIONALE NORD-VEST din Satu Mare.
Mulțumim reprezentanților UNPR, Camerei Meșteșugarilor Satu Mare și Asociației Economice Germano-Romana pentru Regiunea Nord-Vest pentru onoarea de a fi invitați la o astfel de dezbatere, benefică pentru noi, toți.

În cadrul evenimentului "Insolvența – între pericol și oportunitate", prevenția în economie a fost evidențiată ca fiind la fel de crucială ca și în sănătate. Peste 45 de antreprenori și contabili s-au adunat pentru a discuta și căuta soluții practice pentru gestionarea riscurilor în afaceri.

În data de 21.03.2024, a avut loc evenimentul “Oportunități de Finanțare în Parcurile Industriale din Maramureș”, organizat de către Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Parcuri Industriale Maramureș S.A. și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, la Centrul Cultural Pastoral “Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației.

În decursul zilei de joi, 14.03.2024, în orașul Alba-Iulia s-au adunat cei mai reprezentativi oameni ai mediului antreprenorial românesc pentru a vota noua conducere a Uniunii Naționale a Patronatului Român.
UNPR este o uniune de federații patronale, cu patrimoniu propriu și personalitate juridică. Este cea mai activă și dinamică confederație patronală din România, fiind prezentă în 24 de județe ale țării cu companii membre din toate domeniile economice.
În cadrul Adunării Generale UNPR, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș a fost reprezentată cu succes de către președintele Diana Iluț (Sfara Tours Baia Mare) și vicepreședinții Cușner Cornel (Rustic Construct) și Roatiș Ionuț (Grup General ID), unde Diana Iluț a fost aleasă în funcția de prim-vicepreședinte cu cel mai mare număr de voturi.

YMCA România și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș împreună pentru tinerii antreprenori în proiectul “Junior Entrepreneur Academy”.
Vino să îți dezvolți cunoștințele de business alături de noi prin sesiuni de învățare experiențială, vizite la unele dintre cele mai emblematice afaceri ale Maramureșului și discuții deschise cu cei care au dus antreprenoriatul la un nou nivel în județ. Cele mai bune idei de afaceri dezvoltate în cadrul Junior Entrepreneur Academy vor beneficia de Business Mentors și Business Angels, membri ai Asociației Întreprinzătorilor din Maramureș care vor ajuta tinerii antreprenori să își transforme ideile în realitate!
Locația de desfășurare a cursurilor va fi YMCA Hub, spațiul multifuncțional modern al YMCA Romania, aflat in Baia Mare, strada Gheorghe Șincai, nr. 31, parter.
Înscrierile pentru prima sesiune se pot face începând cu data de 15.02.2024 până pe data de 15.03.2024 , utilizând formularul online https://forms.gle/As6fypkuKh2udjaP7
Programul va începe în a doua jumătate a lunii martie și va dura până la finalul lunii mai, timp în care ideile se vor transforma în planuri de afaceri și tainele antreprenoriatului se vor dezvălui rând pe rând participanților.

În data de 16 februarie 2024, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș a participat la Business Forum Nord-Vest, ediția a III-a, unul dintre cele mai importante evenimente de business care s-a desfășurat anul acesta la Sălaj. AIM a făcut parte din echipa de organizare, alături de Organizația Patronilor Sălaj, în colaborare cu Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest și Asociația Camera Meșteșugarilor din Satu Mare, Uniunea Națională a Patronatului Român Regiunea Nord-Vest și Federația Patronilor Bihor sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român, reunind participanți și parteneri din diverse sectoare economice și consolidând astfel colaborarea și schimbul de idei în cadrul Regiunii de Nord-Vest a României.

       

     În cadrul evenimentului din data de 5 februarie 2024, am discutat despre trecutul, prezentul și viitorul antreprenorilor. Sub îndrumarea doamnei Valentina Saygo, expert contabil și consultant fiscal, discuțiile s-au concentrat pe modul în care noile reglementări fiscale și contabile influențează antreprenorii și cum aceștia le pot gestiona într-un mod eficient.

Având în vedere succesul obținut în prima parte a evenimentului "Noutăți Legislative – o catastrofă pentru mediul de afaceri sau un pas spre normalitate" și interesul manifestat de dumneavoastră, ne-a determinat să fim în continuare aproape de antreprenori și de problemele cu care se confruntă. Ne bucurăm să vă anunțăm că a doua parte a evenimentului, va avea loc în data de 5 februarie 2024, ora 14:00, în format online pe platforma Zoom.

În data de 27.11.2023, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș a organizat cu succes evenimentul "Noutăți Legislative – o catastrofă pentru mediul de afaceri sau un pas spre normalitate", reunind peste 100 de participanți, contabili, economiști și antreprenori din Maramureș. Desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș, evenimentul a reprezentat un efort comun de a susține și de a informa antreprenorii în fața noilor schimbări legislative.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român