Evenimente

Dialog între mediul de afaceri local și candidații partidelor parlamentare la funcția de Primar al municipiului Baia Mare și Președinte al Consiliului Județean Maramureș.

În data de 29.05.2024, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș împreună cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român au făcut posibilă întâlnirea reprezentanților mediului de afaceri cu:
• candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare pentru funcția de primar – dialog pe care l-am desfășurat începând cu orele 11:00
• candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – dialog pe care l-am desfășurat începând cu orele 15:00.
Avem onoarea de a dezvălui faptul că am reușit să creăm împreună un eveniment inedit, punte între mediul de afaceri și candidați, unde s-au pus multe întrebări din partea mediului de afaceri.
Alături de noi i-am avut pe:
Președintele AIM: Diana Iluț
Presedintele UNPR: Ioan Lucian
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramures: Florentin Tuș
Pe candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare la funcția de primar al municipiului Baia Mare:
Dreapta Unită :USR+PMP: Brian Cristian
Partidul Național Liberal : Ionel Ovidiu Bogdan
Uniunea Democrata Maghiară din România: Zsolt Istvan Pap
Partidul Social Democrat: Doru Ioan Dancuș
Și pe candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș:
Partidul Național Liberal: Gabriel Bogdan Ștețco
Dreapta Unita: USR+PMP: Dan Ivan
Partidul Social Democrat: Gabriel Valer Zetea
Uniunea Democrată Maghiară din România: Zsolt Istvan Pinter
Regulile stabilite de către moderatori pentru acest dialog au fost foarte stricte și au avut ca scop egalitatea și echitatea în tratamentul candidaților, însă candidații au trecut proba cu brio, dând dovadă de mult respect în fața organizatorilor.
În urma dialogurilor, s-a concluzionat faptul ca mediul de afaceri este o voce, iar fiecare dintre candidații reprezentanți ai partidelor parlamentare, atât la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, cât și la Primăria municipiului Baia Mare, și-au asumat promisiunea înființării unei Comisii Economice Consultative, care va avea rolul atât al analizării sustenabilității obiectivelor de investiții, cât și al eficientizării relației dintre mediul de afaceri și administrația publică.
De asemenea, victoria obținută a constat în promisiunea primarului intermar al Primăriei Baia Mare care ne-a asigurat, în urma întâlnirii, faptul că va demara oficializarea Comisiei Economice consultative înainte de alegerile de pe 9 iunie la prima ședință de Consiliu Local.
Ne bucură acest demers și considerăm că este o validare a eforturilor depuse de către mediul antreprenorial de a se face auzit și văzut.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român