Utile

CEL MAI BUN PRIETEN, COMPUTERUL

Calculatorul este o mașină care ne ajută să găsim diverse informații despre diferite lucruri.

Cu ajutorul calculatorului putem găsi informațiile mult mai ușor și mult mai simplu.

      Calculatorul este format din mai multe dispozitive, iar fără unele dintre ele calculatorul nu ar putea funcționa. Acestea sunt: unitatea centrală (fără ea un calculator nu poate funcționa), monitorul, ecranul, tastatura, mouse-ul. Ele sunt cele mai importante dispozitive ale unui calculator. Mai sunt și alte dispozitive, printre care: imprimanta,scaner-ul, boxele, camera web, caștile, microfonul etc.

Calculatorul mai are și programe instalate în el. Cu ajutorul lor putem desena, scrie, realiza diferite desene și multe alte activități. Programele unui calculator se numesc soft-uri. Cu anumite tipuri de soft-uri putem instala și alte programe de aplicație.

Persoanele care au internet pot beneficia de mai multe programe de calculator și de rezultate mult mai rapide și mai bune .

Calculatorul ne este prieten dar și dușman. Ne este prieten atunci când ne ajută într-un anumit domeniu.

     Când calculatorul ne este prieten avem destul de multe avantaje, cum ar fi: te ajută să faci un portofoliu, un rezumat, poți vorbi cu cineva pe yahoo messenger, skype, care este la mare distanță de tine, poți lucra in diferite aplicații pentru a face proiecte și poți adapta imagini dupa cerințele cadrelor didactice.

Calculatorul ne este prieten atunci când primim informații sau dăm informații.

     Calculatorul ne mai este prieten deoarece ne face munca mult mai ușoară și ne mai dă timp și pentru relaxare. Cu ajutorul lui putem viziona filme și putem descărca diferite informații. Acesta ne mai este prieten atunci când noi avem internet de unde putem căuta și găsi foarte multe informații și le vom găsi mult mai ușor decât credeam .

      Acesta ne mai este prieten deoarece putem juca jocuri educative, interesante și la care trebuie să ne gândim destul de mult până când facem o mișcare.

Calculatorul dușmanul nostru?

Calculatorul devine dușmanul nostru atunci când:

 - îl folosim prea mult;   

 - ne jucăm pe jocuri violente;     

 - dăuneaza sistemului nervos (putem avea coșmaruri, un somn agitat, insomnii și uneori duce chiar și la dependența);  

 - ne distruge vederea;   

    Când copiii joacă jocuri violente, ei își creează o lume imaginară, iar dacă acest lucru nu este depistat la timp poate duce la lipsa de comunicare între părinți si copii.

Timpul maxim recomandat de stat la calculator este de 2 ore.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. Griviței nr. 20, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269

Evenimente recente

Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român