Tehnologia înseamnă dezvoltare sau cunoaștere care facilitează viața în societate. Și în ultima jumătate de secol, progresele tehnologice au fost atât de mari încât au modificat chiar și modul nostru de a trăi, de a comunica și de a ne relaționa.
În acest sens, tehnologia a adus mari avantaje pentru dezvoltarea socială, dar și dezavantaje care se exprimă individual și colectiv. Acestea sunt unele dintre ele:
- Acces rapid la informații.
- Acces la mai multe surse de cunoaștere.
- Stimulează creativitatea.
- Promovarea inovației.
- Sporirea spiritului antreprenorial.
- Facilitează comunicarea.
- Contribuie la eficiența altor sectoare, precum transportul.
- Simplificarea sarcinilor.
- Îmbunătățește procesele administrative și industriale.
- Facilitează accesul la educație.
- Stimulează dezvoltarea timpurie a abilităților tehnice.
- Crează noi surse de angajare.
Dezavantajle dezvoltării tehnologiei:
- Probleme de confidențialitate digitală.
Accesul la informații prin tehnologii precum web este din ce în ce mai rapid.
Tehnologia, prin web și prin utilizarea dispozitivelor, permite utilizatorilor să aibă acces la orice tip de cunoștințe și la toate nivelurile de învățare. Acest lucru, împreună cu viteza cu care pot fi găsite informațiile, este un instrument valoros în special în procesele de instruire.
Astăzi, există multe resurse tehnologice care permit crearea în mai multe domenii (artistic, academic, muzical, literar, film, computer etc.) de la software gratuit pentru editare de imagini, audio și video, la tutoriale de modelare 3D.
Odată cu avansarea tehnologiei vin noi provocări și pentru societate. Iar inovația permite crearea de soluții satisfăcătoare și, în multe cazuri, masive. Serviciile educaționale la distanță sau robotica aplicată sănătății sunt un exemplu în acest sens.
Pe măsură ce învățarea devine mult mai ușoară și există atât de multe resurse gratuite sau cu costuri reduse disponibile, antreprenoriatul a devenit mult mai accesibil. În prezent, pentru a dezvolta o idee, puteți conta pe o echipă multidisciplinară la distanță, aceasta poate fi vândută online, este posibil să căutați finanțare oriunde în lume etc.
Tehnologia favorizează abordarea resurselor educaționale către locuri inaccesibile și permite tot mai multor oameni să depășească decalajul digital și să se alăture unei lumi interconectate. Procesele de educație la distanță și realitatea augmentată aplicată educației sunt două exemple ale modului în care tehnologia poate influența semnificativ pregătirea academică.
🔗Mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533
Proiect ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures - în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.