Conform analistilor, acum, mai mult ca oricand, se vorbeste de digitalizarea companiilor si de automatizarea proceselor astfel incat angajatii sa se concentreze cat mai mult pe activitati cu valoare adaugata mare si nu pe cele repetitive. Astfel ca, pentru a ne pregati pentru o piata a muncii diferita, pentru a ramane "relevanti" din punct de vedere profesional, trebuie sa dezvoltam repede competente suplimentare.
Noile tehnologii ne-au invadat viata nu doar profesionala, ci si personala. Iata de ce dezvoltarea competentelor necesare pentru viitor trebuie sa inceapa chiar de azi.
Odata cu accelerarea digitalizarii, s-a accentuat discrepanta dintre abilitatile existente ale angajatilor si cele necesare. Anterior pandemiei, un studiu PwC estima ca, pana in anul 2030, 36% din locurile de munca detinute de persoane cu studii medii si 44% dintre cele cu studii de baza pot disparea din cauza automatizarii.
Partea buna insa, spun oficialii PWC, este ca tehnologia este un domeniu care genereaza deja multe alte locuri de munca, profesii cu totul noi si oportunitati pe masura. Si cum in continuare se vorbeste de o continuare a digitalizarii companiilor, fie de stat sau private, de automatizarea proceselor si retehnologizare, nu incape indoiala ca trebuie sa ne pregatim pentru o piata de munca diferita, pentru a ramane "relevanti".
Potrivit unui sondaj realizat anul trecut PwC's Upskilling Hopes and Fears, 77% dintre cei 22.000 de angajati intervievati la nivel global vor sa-si dezvolte abilitatile si sa ramana relevanti pe o piata a fortei de munca din ce in ce mai digitala.
Proiectul Proiect ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” organizează gratuit programe de dezvoltare profesională în domeniul digital.
➡ Competențe avansate Microsoft Excel.
➡Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere.
➡Utilizare instrumente web 4.0
➡ Social media și marketing.
➡Gestionarea digitală a procesului antreprenorial.
Pentru înscrierea la curs, accesați următorul link:
https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Mai multe informații poți obține la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533