Utile

Dezvoltarea profesională și învățarea pe tot parcursul vieții

 

Succesul în plan profesional este determinat de compențele pe care fiecare le are, de o combinație între competențele cognitive, socio-comportamentale și cele specificice locului de muncă pe care îl are fiecare. Aceste competențe sunt într-o continuă dinamică și se dezvoltă și dobândesc pe tot parcursul vieții.

Primele două seturi de competențe, respectiv cele cognitive și socio-comportamentale stau la baza achizițiilor de competențe necesare și a învățării pe tot parcirsul vieții.

Cei mai mulți dintre noi asociem învățarea cu educația formală, cea dobândită în școală și, de cele mai multe ori, urmând trendurile din trecut, ne oprim aici. Cu toate acestea, educația formală este doar un tip de educație.

În aceste vremuri, în care tehnologia este prezentă în viața noastră de zi cu zi, atât la nivel personal cât și profesional, iar lipsa abilităților în domeniul IT&C poate avea consecințe destul de grave. Dinamicitatea pieței muncii, folosirea instrumentelor IT&C, a tehnologiei de ultimă generație duce la necesitatea învățării pe tot parcursul vieții.

Sunt câteva motive pentru care oamenii aleg să învețe lucruri noi, indiferent de vârstă:

  • Din punct de vedere financiar, un angajat cu mai multe abilități și mai informat este un atuu pentru angajator, pentru companie
  • Îmbunătățirea și diversificarea competențelor în funcție de cerințele și tendințele pieței muncii aduce siguranță și posibilitatea de adaptare mai ușoară la schimbare
  • Sunt persoane care aleg să continue procesul de învățare pe tot parcursul vieții din dorința de a-și dezvolta un hobby care să-i ajute să se relaxeze și să se bucure, alții își doresc să fie la curent cu ultimele tendințe, iar o altă categorie își doresc să-și îmbunătățească creativitatea.

Acum, mai mult ca niciodată, oportunitățile de formare profesională destinate adulților sunt extrem de diverse și la îndemâna oricui își dorește să avanseze în carieră.

 

Prin proiectul „S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” - cofinanțat prin Programul Operațional Capita Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures - în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș în calitate de parteneri, doritorii de dezvoltare profesională au posibilitatea de a alege dintr-o paletă de cursuri de formare a abilităților tehnologice, oferite gratuit prin proiect:

  • competențe avansate de Microsoft Excel,
  • competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere,
  • social media și marketing online,
  • instrumente web 4.0,
  • gestionare digitală a procesului antreprenorial

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi la:

www.cdimm.ro/soft

Sau solicita direct la:

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș – Contact: 0262221510

Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL – Contact: 0771711069

Holisun SRL – Contact: 0787659900

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. Griviței nr. 20, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269

Evenimente recente

Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român