Evenimente

Mircea Miheștean, directorul executiv AIMMAIPE CJ, în discuție online cu membrii AIM despre fondurile europene

Sesiunile de întrebări și răspunsuri organizate de către AIM, în cadrul cărora au fost invitați directori de instituții publice sau agenții guvernamentale care au un rol în activitatea IMM-urilor, au înregistrat o reacție pozitivă în rândul membrilor asociației.


Aceștia au avut oportunitatea de a discuta în mod direct despre problemele cu care se confruntă în desfășurarea activității lor.

Săptămâna aceasta, AIM a organizat a patra sesiune de întrebări și răspunsuri, avându-l invitat special pe domnul Mircea Miheștean, director executiv al AIMMAIPE (Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijolcii și Atragere de Investiții și Promovarea Exportului) Cluj Napoca.
AIMMAIPE este o agenție guvernamentală care oferă suport sectorului IMM din Regiunea de Nord-Vest prin derularea programelor de finanțare europeană precum: Start up Plus, Start Up Nation, Microindustrializare, Servicii de piață sau Schemele de finanțare pentru IMM-uri post covid.

Membrii prezenți au primit informații importante și cu privire la interpretarea anumitor aspecte din procedura programelor Start Up Nation sau POC 1.3.3. Capital de lucru.

Invitatul nostru a adus claritate în înțelegerea anumitor aspecte legate de durata respectării anumitor obligativități sau legate de perioada de monitorizare în cadrul anumitor proiecte aflate în implementare.

Membrii AIM au fost încurajați să-și exprime opiniile și să le transmită decidenților în momentul în care anumite legi sau scheme de finanțare adresate mediului antreprenorial sunt anunțate în dezbatere publică, pentru că modificarea acestora se poate realiza mult mai ușor în acest stadiu, decât ulterior.

Domnul Miheștean a propus chiar realizarea unei consultări comune între agenția pe care o conduce și reprezentanți ai organizațiilor patronale din Regiunea de Nord-Vest a țării. Scopul acesteia ar fi de a transmite împreună, toate modificările care se impun în momentul dezbaterilor, pentru a avea un impact mai mare la nivelul forului decizional.

Mai multe detalii despre toate subiectele abordate găsiți aici.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2023 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român