Utile

Impactul informării despre proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” în social media

Proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures - în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.

Obiectivul proiectului il constituie cresterea accesului si participarii la formarea profesionala in domeniul alfabetizarii digitale si tehnologiei informatiei si comunicatiilor a 600 persoane angajate pe piata muncii, prin formare si activitati inovatoare ce favorizeaza

cresterea nivelului de calificare in aceste domenii si sporirea capacitatii de insertie profesionala si a adaptabilitatii acestora la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv.

Principalele rezultate ale proiectului:

 • imbunatatirea competentelor pentru 600 de angajati prin oferirea de cursuri de domeniul alfabetizarii digitale si tehnologiei informatiei si comunicatiilor (competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiei, social media si marketing online, utilizarea instr web 4.0.
 • gestionare digitala a procesului antreprenorial, competente avansate de MsExcel) si prin servicii de consultanta post-training;
 • sprijinirea a cel putin trei intreprinderi sa introduca programe de invatare la locul de munca, ca urmare a activitatilor de audit asupra a 100 de intreprinderi.

Pentru a ne atinge obiectivul principal al proiectului in acest sens s-a creat o pagina de Facebook intitulata "Cursuri digitalizare -Proiect SOFT" cu scopul promovarii importantei formarii profesionale prin organizarea și derularea de campanii de conștientizare a angajatorilor privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continua.

De altfel, s-a creat si o pagina de LinkedIn a proiectului pe care s-a publicat in mod regulat articole cu privire la temele principale ale proiectului, cum ar fi:

 • Importanta participarii la cursuri pentru dezvoltarea competentelor digitale
 • Invitatii la seminarii de informare origanizate in cadrul proiectului, tot cu scopul promovarii necesitatii dezvolarii profesionale.
 • Articole care vorbesc in detaliu despre cursurile de formare si desfasurarea lor organizate in cadrul proiectului ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ”, de exemplu s-a scris despre aceste programe de formare profesională:

➡Competențe avansate Microsoft Excel.

➡Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere.

➡Utilizare instrumente web 4.0

➡Social media și marketing.

➡Gestionarea digitală a procesului antreprenorial.

Audienta pe pagina de Facebook este una pozitiva cu o medie de 1.105 urmaritori in general.

Numarul de urmaritori care interactioneaza in mod general cu  continutul nostru este de 158 iar media celor care ne distribuie postarile este in jur de 25 de urmaritori.

Dintre urmaritorii paginii proiectului, sexul feminin este in proportie de 72, 9% iar cel masculin de 27,1%.

Principalele orase de unde provin urmăritorii nostrii sunt:

 1. Baia Mare - 49.8%
 1. Salistea de Sus - 8.6%
 1. Borsa - 2.7%
 1. Cluj-Napoca - 2.3%
 1. Sighetu Marmației - 2.3%
 1. București - 1.4%
 1. Oradea - 1.4%
 1. Comuna Moisei, Maramureș - 0.9%
 1. Dumbravita - 0.9%
 1. Vișeu de Sus - 0.9%

Impactul postarilor in ultimele 90 de zile este 2.100 de vizualizari iar cei care au interactionat cu postarile (reacţii, comentarii şi distribuiri ale postărilor) in ultimele 90 de zile este in proportie de 276 de urmaritori.

 • Postarea cu cea mai buna interactionare este din data de 24 august 2023 care are ca si tema “Cum sa utilizezi diagramele sparkline Excel“. Impactul acestei postări (512) este mai mare cu 433%decât valoarea medie a impactului postărilor (96) pe Facebook.
 • Postarea cu cel mai mare număr de reacţii este din data de 14 septembrie 2023 care vorbeste despre “Schimbarea modului de calcul al sumarului unui camp in cadrul cursului Competente avansate Microsoft Excel“. Această postare a primit cu 800%mai multe reacţii (18 reacţii) decât mediana postărilor (2 reacţii) de pe Facebook.

Infomarea si promovarea activitatilor organizate in cadrul proiectului ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” v-a dura pana la data de 31 decembrie 2023.

 

🔗Mai multe informații poți obține la: www.ccimm.ro/soft

Sau direct la:

📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510

📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069

📞Holisun – Contact: 0787659900

📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român