Utile

IMM-urile din Regiunea Nord Vest își pot dezvolta activitatea prin accesarea voucherelor de creativitate în valoare de 246.000 lei

A fost lansat recent Apelul Regional de Vouchere Creative, acțiune pilot în cadrul Alianței Regionale pentru Industrii Creative – RCIA, proiect de cooperare teritorială finanțat din programul Interreg Europe.


Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a făcut publică lansarea acestuia anunțând totodată principalele informații utile legate de accesarea lui.

Apelul se adresează în mod exclusiv IMM-urilor din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest din domeniile regionale de specializare inteligentă, care au nevoie de servicii din industriile culturale și creative pentru dezvoltarea afacerii lor.
Bugetul total este în valoare de 246.000 lei și poate fi obținut de minim 10 – maxim 25 de beneficiari finali ai proiectului reprezentați de către firme din sectore tradiționale, altele decât cele din industriile culturale și creative care vor deveni mai competitive prin utilizarea acestor vouchere.

Furnizorii de servicii culturale sau creative din aceeași regiune vor avea la rândul lor beneficii în mod direct, prin serviciile prestate și lărgirea portofoliului de clienți. La fel, va fi un număr limitat de furnizori: minim 10-maxim 25.

Valoarea unui voucher creativ poate fi între 9.800 – 24.500 lei, în funcție de complexitatea serviciului solicitat, acesta va fi realizat într-o perioadă de 2 luni, între 21 iulie și 20 septembrie 2021.

Serviciile solicitate pot fi:

  • campanii sau elemente de publicitate, de design;
  • servicii fotografice, audio, video, web design;
  • servicii de creație artistică, de arhitectură sau
  • alte tipuri de servicii culturale și creative.

Această inițiativă pilot oferă posibilitatea obținerii unui raport mai eficient între cererea și oferta de servicii culturale și creative.

Procesul de implementare va avea loc în două etape:
       1. Cererea: Aplicațiile se vor depune pe platforma INNO.ro până la data de 20 iunie 2021;
       2. Oferta: Ofertele de servicii culturale și creative aferente aplicațiilor câștigătoare se vor putea depune în perioada 5 – 16 iulie 2021.

Colaborările dintre furnizorii de servicii creative și firmele beneficiare din sectoarele tradiționale vor fi diseminate în cadrul unui eveniment organizat la finalul implementării proiectului pilot.

Inițiativa are drept obiectiv stimularea colaborării trans-sectoriale și generarea de efecte economice transversale, respectiv stimularea inovării în activitatea IMM-urilor din sectoarele tradiționale, prin aportul serviciilor cu caracter cultural și creativ.

Mai multe detalii: https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/26401/lansarea-apelului-regional-de-vouchere-creative-246-000-lei-pentru-dezvoltarea-afacerilor-immurilor-din-regiunea-nord-vest

foto: Business photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

 

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român