Utile

APARATELE DE MARCAT ELECTRONICE POT FI CONECTATE DE ACUM ÎNAINTE LA SISTEMUL INFORMATIC MF-ANAF

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat recent demararea procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului de Finanțe - Agenția Națională de Administrare Fiscală.

"De astazi (n.r. – 31 martie), toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF. Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fară a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare", a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, citat de Agerpres.

Operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de rețele de comunicații au obligația să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Potrivit comunicatului Ministerului Finanțelor Publice, societățile comerciale au obligația de a-și conecta aparatele de marcat electronice până la data de:

  • 30 iunie 2021, dacă sunt încadrate în categoria marilor contribuabili;
  • 30 noiembrie 2021, dacă fac parte din categoria contribuabililor mici si mijlocii.

Toate categoriile de contribuabili se pot conecta începând cu data de 31.03.2021.

Contul creat în sistemul Spațiu Privat Virtual le permite distribuitorilor autorizați și unităților acreditate de service să obțină mai ușor profilul în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF.

Mai multe detalii:
Toate categoriile de contribuabili pot conecta de astăzi aparatele de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF - Acasa - MFP (gov.ro)

foto: Sale photo created by jcomp - www.freepik.com

 

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român