Evenimente

Previous Next

Întâlnire cu Autoritățile Publice

AIM consolidează dialogul între societățile comerciale și autoritățile publice

În perioada 13-19 februarie, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) a inițiat și a participat la o serie de întâlniri cu instituții publice județene cu rol de control al activității agenților economici. Aceste întâlniri au scopul de a consolida dialogul nemijlocit între societățile comerciale și autoritățile publice, pentru respectarea legalității în toate acțiunile întreprinse de mediul economic privat.

Instituțiile publice reprezentate la nivel de șef al structurii județene în cadrul acestor întâlniri, au fost: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș, Garda de Mediu Maramureș, Direcția de Sănătate Publică, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș.

Temele abordate și soluțiile de rezolvare a unor probleme de comunicare între partenerii economico-sociali reieșite au fost dintre cele mai diverse, iar dintre acestea, le menționăm pe următoarele: rolul dialogului preventiv, combaterea concurenței neloiale, reducerea fenomenului muncii la negru, concentrarea serviciilor publice de autorizare pentru economisirea timpului (eventual prin recrearea unui birou unic în acest sens la nivel județean sau la nivelul fiecăruia dintre cele două municipii).

Succesul demersului nostru atestă maturitatea instituțională la care a ajuns țara noastră și considerăm că suntem capabili, atât AIM, cât și societățile comerciale în genere, să aducem un aport constructiv periodic în relația cu autoritățile publice.

Mulțumim reprezentanților companiilor membre AIM care au participat activ la discuțiile purtate, precum și reprezentanților instituțiilor publice menționate, care au avut expuneri și răspunsuri pertinente.

Consiliul director al AIM

Copyright © 2020 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român