Evenimente

Noutăți Legislative – o catastrofă pentru mediul de afaceri sau un pas spre normalitate, ediția I

În data de 27.11.2023, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș a organizat cu succes evenimentul "Noutăți Legislative – o catastrofă pentru mediul de afaceri sau un pas spre normalitate", reunind peste 100 de participanți, contabili, economiști și antreprenori din Maramureș. Desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș, evenimentul a reprezentat un efort comun de a susține și de a informa antreprenorii în fața noilor schimbări legislative.

 

            În prima parte a evenimentului, l-am avut alături de noi pe președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, care a subliniat modul în care stabilitatea fiscală influenţează atât mediul de afaceri, cât și funcţionarea administraţiei locale.

             De asemenea, Livia Steopan - șef serviciu în cadrul Serviciului de Asistență pentru Contribuabili Cluj-Napoca, ne-a prezentat noile reglementări în materie fiscală, referitoare la TVA, taxe și impozite. Informațiile au fost esențiale în rândul antreprenorilor, oferind suport în contextul modificărilor care vor avea loc odată cu 1 noiembrie 2023, respectiv 1 ianuarie 2024.

             În partea a II-a a evenimentului, s-a propus o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri între invitați și participanți. Elena Borcea și Elisabeta Szika - consilieri superiori de la ANAF Maramureș și consultantul bancar Florin Brinzan, au oferit răspunsuri directe la întrebările, nelămuririle și preocupările antreprenorilor din diverse domenii.

             În cadrul discuțiilor au fost semnalate două propuneri de modificare legislativă susținute de membrii asociației, subliniind impactul semnificativ pe care schimbările recente îl au asupra diverselor domenii de activitate.

            Evenimentul a fost gratuit pentru toți participanții din comunitatea de afaceri, iar membrii AIM MRK si Vlarox - Importator Hanasis în Romania au fost sponsorii evenimentului, dorindu-ne pe această cale să le mulțumim pentru sprijin și implicare.

            De asemenea, mulțumim Floraria Laura Baia Mare pentru frumoasele buchete de flori și cafenelei ROX - specialty coffee shop pentru cafeaua de specialitate oferită invitaților.

            Evenimentul "Noutăți Legislative - o catastrofă pentru mediul de afaceri sau un pas spre normalitate", a devenit astfel un model pe care ne dorim să îl urmăm și în viitoarele întâlniri, punând bazele unei colaborări eficiente între mediul de afaceri și autorități pentru a depăși provocările legislative.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român