Evenimente

Business Forum Nord Vest, ediția a II-a

Cel mai important eveniment de business și networking organizat de Asociația Întreprinzătorilor Maramureș a avut loc joi, 6 octombrie, la Baia Mare

Evenimentul a fost dedicat dezvoltării mediului de afaceri regional, cu accent pe două subiecte de mare relevanțăfondurile europene și leadership-ul.

BUSINESS FORUM Nord-Vest, aflat la cea de-a doua ediție, este organizat de Asociația Întreprinzătorilor Maramureș în parteneriat cu organizațiile membre ale UNPR: Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest și Asociația Camera Meșteșugarilor din Satu Mare, Federația Patronilor Bihor, Organizația Patronilor Sălaj, sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR).

La eveniment au fost prezenți: Cătălin Canciu, Secretar de Stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alin Seserman - Secretar de Stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Rudolf Stauder – Prefect al Județului Maramureș, Ionel Bogdan – Președinte al Consiliului Județean Maramureș, Pataki Csaba - Președinte Consiliul Județean Satu Mare, Dinu Iancu Sălăjanu, președinte Consiliul Județean Sălaj, Vasile Moldovan – Primar al Municipiului Sighetu Marmației, Florentin Tuș - reprezentant al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, și Marius Marinescu – reprezentant al S.C. Parcuri Industriale Maramureș S.A și reprezentanți ai autorităților publice locale precum și nume relevante din sfera antreprenorială din județele Maramureș, Sălaj, Bihor și Satu Mare.

(Ionel Bogdan -Președinte al Consiliului Județean Maramureș, despre planurile de dezvoltare județene și regionale)

(Cătălin Canciu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului)

În calitate de parteneri ai evenimentului au fost prezenți: Ioan Lucian - Președinte al Uniunii Naționale a Patronatului Român, Paula Fogaș – membru în Comitetul Director al Asociației Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest și reprezentant al Asociației Camerei Meșteșugarilor Satu Mare, Vasile Fonoage – Președinte al Federației Patronilor Bihor, Alin Buză - Președinte al Organizației Patronilor Sălaj.  

(Ioan Lucian – Președinte al Uniunii Naționale a Patronatului Român)

Dialogul dintre invitații speciali și reprezentanții mediului de afaceri s-a fondat atât pe principalele direcții spre care se vor îndrepta în viitorul apropiat fondurile europene și guvernamentale, cât și proiectele de creștere economică bazate pe dezvoltarea turismului. În acest fel, participanții la Business Forum Nord-Vest, ediția a II-a, au avut ocazia de a obține informații valoroase care îi vor ajuta să-și stabilească o strategie eficientă de dezvoltare a afacerilor, în corelare cu planificarea financiară multianuală adoptată de Uniunea Europeană.

Forumul a continuat cu o sesiune interactivă despre semnificația și rolul leadership-ului pentru un business eficient, susținută de îndrăgitul actor Bogdan Bob Rădulescu, care este în același timp și un antreprenor de succes. Acesta a vorbit despre soluții practice pentru crearea mindset-ului potrivit unui lider, bazat pe calitățile importante pe care liderii adevărați le au: imaginație, libertate de gândire, inventivitate și, nu în ultimul rând, umor sau chiar modestie. Sinteza sesiunii a fost că un lider adevărat este un om de omenie.

(Bogdan Bob Rădulescu – despre lideri, leadership și omenie)

„Ambiția noastră este de a crea premisele necesare pentru dialog structurat și colaborare concretă între mediul de afaceri, autorități locale, județene, regionale și centrale. Cuvântul cheie al evenimentelor noastre de business este „împreună”. Doar împreună ne putem dezvolta și doar împreună putem construi un mediu de afaceri în care toate domeniile să fie reprezentate și să conlucreze. Dezoltarea nu presupune doar dezvoltare economică ci și transformarea vieților oamenilor. Sigur, ne uităm și la cifre, pentru că suntem oameni de afaceri însă factorul cheie în ecuația dezvoltării este transformarea vieților oamenilor, de la ultima persoană pe care am angajat-o și până la noi, ca lideri” spune Flaviu Leșe, președinte al Consiliului Director al Asociației Întreprinzătorilor Maramureș.

(Flaviu Leșe – Președinte al Consiliului Director AIM)

Ultima parte a fost dedicată cinei festive și interacțiunii directe dintre oamenii de afaceri, într-o sesiune de networking agreabil, atmosfera evenimentului fiind creată și întreținută de îndrăgita formație maramureșeană „Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș”.

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș este cea mai puternică structură asociativă a județului Maramureș, cu 57 de membri din 29 de domenii de activitate și peste 7500 de angajați. AIM este și membru, cu statut de prim vicepreședinte, în cadrul Uniunii Naționale a Patronatului Român organizație patronală națională reprezentativă și efervescentă prin intermediul căreia promovează și beneficiază de inițiative, informații și networking la nivel național și internațional.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2023 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român