Evenimente

Adresa AIM către parlamentarii maramureșeni

Azi, 03.05.2022, AIM a trimis tuturor parlamentarilor maramureșeni o solicitare importantă de a nu vota proiectul de lege prin care toate companiile vor fi obligate la plata unei noi taxe.

Printr-o inițiativă legislativă recent depusă în circuitul legislativ la Senat, se dorește modificarea Legii 335/2007 privind Camerele de Comerț din România, instituindu-se în sarcina tuturor companiilor, inclusiv a pfa-urilor și întreprinderilor individuale, obligativitatea achitării unei taxe anuale către Camera de Comerț și Industrie, în scopul creării unui catalog anual al firmelor.
Dincolo de viciile de constituționalitate ale proiectului legislativ, AIM consideră că este lipsită de etică obligarea companiilor să finanțeze (în lipsa propriei voințe) entitățile private, apolitice și neguvernamentale cum sunt camerele de comerț.

Pentru acest motiv, în cursul zilei de azi, AIM a transmis parlamentarilor maramureșeni solicitarea de a nu vota acest proiect de lege, care împovărează nejustificat companiile și birocratizează și mai mult activitatea acestora.
Avem speranța că reprezentanții noștri în Parlamentul României își vor exercita mandatul în acord cu interesul legitim al celor care le-au acordat votul de încredere.

Adresa transmisă fiecărui senator și deputat maramureșean:


WhatsApp Image 2022 05 03 at 17.39.05

 

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român