Evenimente

Punte de comunicare AIM în COVID19

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) dorește să ajute cu voluntari la înființarea unui call-center COVID19 pentru aparținătorii bolnavilor de la terapie intensivă.

Inițiativa vine să completeze sprijinul acordat de AIM în mai 2020 unităților și persoanalului implicat în lupta antiCOVID19, constând în furnizarea promptă de echipamente și produse medicale, servicii și lucrări în valoare de peste 600.000 lei (vedeți datele celei mai ample și transparente campanii județene din România de sprijin a medicilor în lupta antiCOVID19 din primăvara lui 2020 aici: https://www.patronatmm.ro/ro/evenimente/39-evenimente-incheiate/364-rezultatele-campaniei-ajutam-ingerii-medici).

Acum am pornit de la constatarea că este important inclusiv pentru bunul mers al economiei (pentru întreaga societate, deci), ca familiile bolnavilor grav COVID19 să cunoască evoluția stării de sănătate a rudelor lor și să nu acumuleze stress suplimentar inutil. Cu toții știm ce înseamnă să aștepți deznodământul unei analize, a unui tratament, a unei operații etc. medicale de durată. Poți îmbătrâni ani într-o zi.

Astfel, considerăm că o soluție simplă este să venim în sprijinul activității de comunicare a unităților medicale cu secții/compartimente de terapie intensivă COVID19 printr-un call-center gestionat de voluntari ai AIM sau ai altor organizații care doresc să participe la inițiativă.

Am gândit acest call-center ca o platformă de comunicare, care să funcționeze zilnic în intervalul orar 8-20 și prin care aparținătorii bolnavilor din secțiile de terapie intensivă să poată obține informații despre aceștia din urmă de la medic, prin intermediul voluntarilor AIM sau ai organizațiilor partenere, cu o periodicitate de 2 ore.

În acest sens, astăzi, AIM a trasmis Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului Județean de Urgență și Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie (toate din Baia Mare), precum și Direcției de Sănătate Publică Maramureș o adresă prin care invită conducerile celor 4 unități la realizarea acestei platforme de comunicare, solicitându-se desemnarea unui angajat al fiecărui spital care să ne pună la dispoziție detaliile relevante pentru aparținători despre starea de sănătate a pacientului izolat/intubat, urmând ca, în măsura posibilităților și disponibilității fiecărui spital, în timpul cel mai scurt posibil, să se realizeze proceduri comune cu stricta respectare a drepturilor pacienților și a normelor GDPR, în vederea operaționalizării acestei platforme de comunicare.

 

Consiliul director AIM

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2022 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român