Evenimente

Întâlnire cu reprezentanții AJFP Maramureș

În data de 14.01.2020, la invitația Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai membrilor AIM, ce au fost informați cu privire la legislația fiscală, pentru ca agenții economici să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, în conformitate cu noile reglementări.

 În cadrul întâlnirii au fost prezentate:

  • Modalitatea de calcul a rezultatului fiscal (baza legală, reguli generale de impozitare, cota de impozit pe profit, venituri neimpozabile, cheltuieli, declararea și plata impozitului pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii, venituri scutite).
  • Modalitatea de calcul și plata impozitului pe veniturile din investiții (despre veniturile din investiții, sistemul de impozitare, despre veniturile din dividende).
  • Aspecte cu privire la taxa pe valoare adăugată (înregistrarea în scop de TVA, documente necesare reînregistrării în scop de TVA, evidența operațiunilor, dreptul de deducere - sfera de aplicare, limitări speciale, condiții de exercitare, decontul de TVA, decontul special de taxă).

Totodată, pentru o mai bună înțelegere a aspectelor juridice, s-au prezentat cazuri întâlnite în practică, care ajută contribuabilii să ia deciziile potrivite în activitatea lor specifică.

Mulțumim reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș pentru invitație și pentru dialogul constructiv avut, dând dovadă de interes real pentru îmbunătățirea relațiilor dintre agenții economici maramureșeni și instituțiile din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Copyright © 2020 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român