Evenimente

Întâlnire cu reprezentanții AJFP Maramureș

În data de 14.01.2020, la invitația Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai membrilor AIM, ce au fost informați cu privire la legislația fiscală, pentru ca agenții economici să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, în conformitate cu noile reglementări.

 În cadrul întâlnirii au fost prezentate:

  • Modalitatea de calcul a rezultatului fiscal (baza legală, reguli generale de impozitare, cota de impozit pe profit, venituri neimpozabile, cheltuieli, declararea și plata impozitului pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii, venituri scutite).
  • Modalitatea de calcul și plata impozitului pe veniturile din investiții (despre veniturile din investiții, sistemul de impozitare, despre veniturile din dividende).
  • Aspecte cu privire la taxa pe valoare adăugată (înregistrarea în scop de TVA, documente necesare reînregistrării în scop de TVA, evidența operațiunilor, dreptul de deducere - sfera de aplicare, limitări speciale, condiții de exercitare, decontul de TVA, decontul special de taxă).

Totodată, pentru o mai bună înțelegere a aspectelor juridice, s-au prezentat cazuri întâlnite în practică, care ajută contribuabilii să ia deciziile potrivite în activitatea lor specifică.

Mulțumim reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș pentru invitație și pentru dialogul constructiv avut, dând dovadă de interes real pentru îmbunătățirea relațiilor dintre agenții economici maramureșeni și instituțiile din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2024 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român