Evenimente

AIM donează sânge pentru a contribui la salvarea de vieți omenești

Din solidaritate pentru viață și pentru eforturile care se fac pentru a salva vieți în fiecare zi, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș a demarat în perioada 1-10 decembrie 2019, campania anuală de donare de sânge.

 Prin această acțiune, AIM dorește să impulsioneze fiecare cetățean doritor să facă un gest atât de simplu și de uman, dar vital pentru cei aflați în nevoie.

Iată câteva motive pentru care e bine să donăm sânge:

  1. Prin sângele donat, ajutați în mod direct un semen să fie salvat de la moarte.
  2. Actul donării este extrem de benefic pentru organismul uman, recoltările realizate la intervale recomandate de medici întăresc organismul. Conform cercetărilor științifice, s-a demonstrat că donatorii de sânge au șanse mai mici să sufere un infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale decât persoanele care nu donează.
  3. Prin prezentarea constantă la centrele de transfuzie sanguină, beneficiați de control medical și analize de specialitate gratuite, monitorizând astfel starea de sănătate în permanență.

Necesitatea sângelui în spitalele din România este evidențiată și de cadrele medicale: „Sângele nu se fabrică în laborator și, dacă nu este donat de semenii noștri, suntem neputincioși în fața pacienților din spitale. Este un gest simplu, care nu aduce prejudicii organismului nostru, dimpotrivă sângele se reface în câteva zile, cantitativ, iar calitativ până în cel mult trei săptămâni. Masa de sânge care se pierde este înlocuită de elemente tinere, astfel încât organismul nostru nu suferă”, afirmă dr. Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

În urma acestei campanii, AIM a primit numeroase solicitări din partea reprezentanților membrilor și angajaților acestora pentru a participa la o nouă etapă de campanie, ce va avea loc în prima parte a anului 2020.

Dorim să mulțumim tuturor celor implicați, pentru interesul și altruismul lor, deoarece prin donarea de sânge, contribuie cu adevărat la salvarea unei vieți.

Contact Asociația Întreprinzătorilor Maramureș

Sediul social: Str. 1 Mai nr. 25, Baia Mare, jud. Maramureș email: office@patronatmm.ro Tel: +40.747.078.269
Copyright © 2023 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român