Evenimente

Previous Next

AIM demarează proiectul „Educația VR & AR”

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) are printre prioritățile principale susținerea educației. În acest sens, organizația inițiază proiecte care să stimuleze procesul educațional și să vină atât în ajutorul instituțiilor de învățământ, cât și al sau elevilor, pentru a minimaliza decalajul dintre creșterea accelerată a volumului de informații și scăderea bugetelor pentru educație.

 Astfel, AIM a demarat proiectul „Educația VR & AR” prin care a propus unităților de învățământ, instituirea în anul școlar 2019-2020 a unui modul-pilot de educație curriculară asistată de cele mai noi instrumente tehnologico-informatice: sistemele de realitate virtuală (VR), asistată și/sau augmentată (AR), care permit simularea lecțiilor în aplicații accesibile direct pe telefon sau tabletă, iar cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală, elevii au oportunitatea de a asimila mai ușor și mai rapid cunoștințe, de a explora lucruri, locuri și senzații noi.

Sistemul de educație prin VR și AR a fost testat cu succes în școli și universități de prestigiu din întreaga lume, principalele concluzii ale primelor proiecte pilot, fiind:

  • Gradul de atenție s-a dublat (92% față de 46%), iar studenții își amintesc mai mult din lecțiile studiate.
  • Rezultatele testelor de evaluare au crescut cu 35% (86% dintre studenți și-au îmbunătățit rezultatele testării).

„Elevii pot vedea cum funcționează lucrurile. În loc să învețe despre inimă în mod static, ei o pot vedea într-un mod solid, literalmente pot vedea sângele care trece prin valve, pot vedea schimbul de oxigen, o pot roti, înclina și apropia", a spus prof. Bamford, profesor în cadrul Universității de Arte din Londra, într-un studiu publicat de BBC.

Acest inovator sistem de educație este un mediu inedit de învățare, care oferă resurse interminabile de explorare și interacțiune, în orice domeniu și la orice materie. AIM lansează această provocare, pentru a li se oferi elevilor șansa de a se pregăti pentru economia viitorului, prin intermediul unor soluții inovatoare, în beneficiul unei educații moderne și eficiente, în concordanță cu progresul tehnologic.

Consiliul Director al AIM

Copyright © 2020 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român